Wat is SSL?

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden.

SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser (via poort 443) wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Daardoor is (een gedeelte van) de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet.

Waarom een SSL certificaat?

  • Beveiliging
  • Vertrouwen
  • Google rankings

Een SSL-certificaat versleutelt de verbinding tussen een website en de server, zodat inlog- en betaalgegevens en persoonsgegevens (bijvoorbeeld van een contactformulier) beschermd worden verzonden. Bezoekers krijgen zo direct vertrouwen in de veiligheid van jouw website of webshop.

Zichtbaarheid in browsers

De Chrome-browser markeert http-verbindingen als rood (onveilig). Andere browsers hebben al soortgelijke plannen aangekondigd. Websites met een SSL-certificaat krijgen een groen hangslot in adresbalk, optioneel met bedrijfsnaam zichtbaar.

Beter vindbaar met SSL

Een SSL-certificaat vergroot je online vindbaarheid. Zo beloont Google beveiligde websites bijvoorbeeld met hogere zoekresultaten.

Voordelig SSL-Certificaat

Tegenwoordig zijn er gratis SSL-certificaten beschikbaar, onder de noemer 'Let's encrypt'. Al onze servers ondersteunen dat. Voor deze SSL-certificaten betaal je geen jaarlijkse kosten, slechts éénmalig € 39,- voor de installatie van het certificaat en het omzetten van je website naar SSL met het https-protocol.

Ik wil een veilige website voor € 39,-