Beter vindbaar zijn

Google optimalisatie voor je website

Technieken, zoekmachines en bezoekers veranderen iedere dag. Daarom dient een website continu geoptimaliseerd te worden. Met het optimaliseren van pagina's op je website zorgen we dat je beter vindbaar wordt in Google. Meer bezoekers, meer conversie, meer omzet: meer resultaat!

Lees hoe we dit doen

SEO-technische optimalisatie

Website optimaliseren voor Google

Bij het optimaliseren van je website voor Google kijken we niet alleen naar de juiste teksten en zoekwoorden. De basis voor je vindbaarheid in Google is een snelle en goed functionerende website. Dat vindt Google belangrijk. En je gebruikers natuurlijk ook.

We starten met het analyseren van je website, dit noemen we ook wel de nul-meting. We testen jouw site o.a. op snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Op basis van de analyse passen we technische verbeteringen toe zodat je website beter gevonden kan worden. Met de tools van Google meten we deze verbeteringen en stellen we bij waar nodig.

images/content/website-optimalisatie-techniek.png

SEO op maat

Website inhoudelijk optimaliseren

In de SEO analyse bepalen we ook de huidige posities van je website op bepaalde zoektermen. We voeren een zoekwoordenonderzoek uit en geven geven advies voor zoektermen die interessant zijn voor jouw Google optimalisatie.

Op basis van de analyse gaan we aan de slag met het inhoudelijke optimaliseren van de belangrijkste pagina's op je site. We (her)schrijven je website teksten zodat deze waardevol zijn voor Google. We maken je teksten mooi op volgens een opmaakprofiel, plaatsen links en opsommingen en optimaliseren je afbeeldingen. Verder voorzien we je pagina's van de juiste zoekwoorden, titels en omschrijvingen.

images/content/website-optimalisatie-vermelding-google.jpg

Je web uitbreiden

Vindbaarheid vergroten met linkbuilding

Hoe groter een spin zijn web maakt, hoe groter de kans is dat hij een lekkere maaltijd vangt. Zo werkt het ook ongeveer met je website. Hoe meer (relevante) websites een link plaatsen naar jouw website, hoe groter de kans is dat jij gevonden wordt door potentiële klanten.

"Als je veel stemmen krijgt, krijg je ook meer waardering van Google."

Het verkrijgen van relevante links op andere sites noemen we linkbuilding. Google ziet de links van andere websites naar jouw website als stemmen. Als je veel stemmen krijgt, krijg je ook meer waardering van Google. Deze waardering zorgt ervoor dat je website beter scoort in zoekmachines dan websites die weinig backlinks hebben.

images/content/website-optimalisatie-linkbuilding.png

Content is key

Landingspagina's schrijven voor betere conversie

Voor specifieke zoektermen richten we landingspagina's in op je website. Een landingspagina is een pagina op je website die is opgezet met het doel om een conversie te behalen. Iedere landingspagina heeft een unieke tekst en scoort hierdoor beter in de zoekmachine dan een algemene pagina zonder specifiek doel.

De belangrijkste eigenschap van een landingspagina is dat deze precies aansluit op de verwachting die je bij je bezoeker hebt gewekt. Dat doen we door middel van een sterke tekst en de juiste call to action. Dit is het specifieke doel dat je landingspagina heeft. Bijvoorbeeld een inschrijving op je nieuwsbrief of de verkoop van een product of dienst.

Wil je meer weten over landingspagina's en het nut ervan? Lees meer in ons artikel over landingspagina's.

Ik wil resultaat zien!

SEO is een trage, maar uiterst effectieve methode om vindbaar te worden

SEO is een traag proces dat tijd nodig heeft. Google heeft een video gemaakt met tips over het inhuren van een SEO bureau of SEO specialist. Hierbij geven ze een schatting van de tijdsduur voor SEO resultaat (bekijk vanaf minuut 1:40).

Volgens Google zal het 4 tot 12 maanden duren voordat je resultaat begint te zien binnen een SEO traject. Het liefst werken we daarom minimaal 6 tot 12 maanden aan jouw Google optimalisatie. Dit geeft ons voldoende tijd om de posities van je website ook écht te verbeteren. Houd hier rekening mee bij het bepalen van je budget.

Betaal per klik

Vindbaar zijn met Google advertenties

Wil je liever meteen resultaat zien? Dan past Google Ads wellicht beter bij je. Via de betaalde advertenties van Google ontvang je direct verkeer op je website. Het grootste voordeel van deze methode is dat je jouw doelgroep heel specifiek kunt samenstellen.

Daarnaast heb je zelf de volledige controle over de advertentiekosten. Je kunt een maximum dag- of maandbudget instellen. Ook kun je zelf bepalen welke kosten per klik je maximaal wilt betalen. Je betaalt dus nooit meer dan wat je hebt aangegeven.

images/content/website-optimalisatie-google-ads.png

SEO uitbesteden?

Wij maken een plan op maat voor Google optimalisatie

Als jouw website continu in ontwikkeling is zal deze eerder zijn positie behouden en verbeteren in Google. Besteed je het aan ons uit? Dan gaan we elke maand een aantal uren met je website aan de slag.

"We gebruiken geen twijfelachtige trucjes, maar gewoon bewezen technieken die werken."

Wanneer we jouw website optimaliseren voor Google, gaan we altijd voor degelijke zoekmachine optimalisatie waar je langdurig baat bij hebt. We gebruiken geen twijfelachtige trucjes, maar gewoon bewezen technieken die werken. Wil je hier meer over weten? Je bent welkom voor een kop koffie. Een virtuele kennismaking kan natuurlijk ook als je dat prettiger vindt.

Neem direct contact op

images/content/website-vindbaar-maken-seo-optimalisatie.png

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wij krijgen vaak de vraag wat SEO nu eigenlijk kost. Het optimaliseren voor Google is een continu proces, dus je moet in ieder geval op maandelijks terugkerende kosten rekenen. Deze kosten zijn bij onze klanten meestal zo'n € 150,00 tot € 500,00 per maand. Het budget is afhankelijk van je doelen, de termijn waarop je deze wilt bereiken en het aantal zoektermen waarop je gevonden wilt worden.

Bij een SEO-traject gaan we altijd uit van een vast aantal uren per maand. Deze tijd gebruiken we voor het analyseren van je website en je bezoekers, het (her)schrijven van teksten en het opbouwen van je linkprofiel d.m.v. linkbuilding. Hoe meer uren we beschikbaar hebben, hoe meer energie we maandelijks in jouw website kunnen steken. En hoe sneller je website dus stijgt in de zoekresultaten.

Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact op, zodat we samen jouw website kunnen bekijken.

Ja, je website optimaliseren voor Google kan ook werken met een klein budget. We zeggen kán, want het is volledig afhankelijk van jouw doel of een klein SEO budget toereikend is. Als je een klein budget hebt (€ 100,00 tot 200,00), dan kunnen we SEO van jouw website het beste focussen op lokale vindbaarheid. Wanneer je bijvoorbeeld een bedrijf in Tilburg hebt, dan kunnen we je lokaal in Tilburg beter vindbaar maken. Daarvoor gebruiken we dan een kleine selectie (lokale) zoektermen. Wil je regionaal beter vindbaar zijn? Dan heb je al snel meer budget nodig.

Hoe hoog je budget ook ligt; wees altijd realistisch en houd er rekening mee dat Google optimalisatie een doorlopend proces is. Daadwerkelijke resultaten betalen zich pas na verloop van tijd uit. SEO richt zich op de natuurlijke kant van online marketing. Snelle SEO trucjes bestaan niet meer en worden zelfs afgestraft door Google.

We kunnen dus nooit concreet aangeven wanneer je resultaten ziet. Wel zullen we gedurende het traject continu bijsturen zodat we jouw doelen zo snel mogelijk bereiken.

Het is belangrijk om te weten dat Google tijd heeft om de wijzigingen aan je website te verwerken. Soms duurt dat enkele dagen, maar het kan ook een aantal weken duren. Google moet de pagina’s op je website opnieuw crawlen en de resultaten verwerken in de indexatie.

Ja, dat kan zeker. We adviseren vaak om Google Ads (SEA) in te zetten bij het opstarten van jouw SEO-traject. Met Google Ads ben je direct zichtbaar in de zoekresultaten, waardoor je dus ook direct de opbrengsten van je investering kunt zien. Je budget kunnen we afstemmen op de combinatie van deze 2 kanalen. Je kunt bijvoorbeeld starten met een 50/50 verdeling van de kosten. Na verloop vn tijd kun je jouw Google Ads budget verminderen en meer inzetten op SEO. Of andersom natuurlijk, dat is afhankelijk van de resultaten die we meten in jouw campagnes.

Wil je hier eens vrijblijvend over sparren? Neem dan gerust contact op, wij geven je graag advies.

Als we aan de slag gaan met Google optimalisatie, dan adviseren we altijd om het traject voor minimaal 6 maanden aan te gaan. Dit geeft ons voldoende tijd om effectief aan je website te werken. SEO is een traag proces dat tijd nodig heeft, daarom heeft het weinig zin om voor een periode van korter dan 6 maanden te investeren in Google optimalisatie. SEO heeft nooit direct resultaat, zie het vooral als een investering om op termijn te groeien met je onderneming.

Wil je liever direct resultaat zien? Dan past Google Ads wellicht beter bij je. Via de betaalde advertenties van Google ontvang je direct verkeer op je website. Wij adviseren vaak een combinatie van beiden kanalen, zodat je een optimaal profiel opbouwt in Google.

"Wij hebben Niels leren kennen als een prettige sparringpartner. Iemand met veel ervaring en met frisse ideeën."
CBS de Brug | Sjaak Molegraaf

Niels helpt je verder.

Niels heeft meer dan 15 jaar webdesign ervaring en helpt je graag met al je vragen over jouw website. Zullen we samen jouw project aanpakken?

Stuur Niels een bericht

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?
logo referentie-100voetbal
logo referentie-johnvanpas
logo referentie-reallyit
logo referentie-robvanderplas
logo referentie-sanidirect
logo referentie-spuijbroek
logo referentie-vanderhoeven
logo referentie-vanderstraten