Inspiratie

Boetseren met Carien van Dongen

Carien van Dongen is al ruim 20 jaar bezig met portret boetseren. Carien heeft vele plaatsen in Europa bezocht om les te nemen en kennis te vergaren. Deze kennis wil ze graag met iedereen delen. Sinds 2015 geeft ze les in haar eigen atelier en heeft hier al menig cursist enthousiast kunnen maken voor het portret boetsen. Nu fysiek lesgeven door Corona niet mogelijk is, heeft ze een online cursus ontwikkeld. NVS mocht hiervoor een website bouwen.

Laat je inspireren

Een nieuw concept

Aanpassen in Coronatijd

Voor iemand als Carien, die met grote regelmaat cursisten ontvangt in haar eigen atelier, was de Corona lockdown een flinke tegenvaller. Door de gedwongen sluiting was Carien op zoek naar andere manieren om toch haar cursussen te kunnen geven.

Tijdens een brainstormsessie hebben we bij elkaar gezeten om haar ideeën vorm te geven. Met als resultaat het aanbieden van online cursussen via haar eigen website. Videomateriaal was er al, een website nog niet. Die website heeft NVS binnen korte tijd ontworpen én ontwikkeld!

images/portfolio/carienvandongen/carienvandongen-cursussen.png

Visualiseren

Herkenbaarheid met een eigen logo

De naam Carien van Dongen is een bekende naam in de wereld van portret boetsen. Toch wilde ze op haar website meer dan alleen haar naam gebruiken, er moest ook een logo ontworpen worden.

Tijdens de brainstormsessie kwam Carien al vrij snel met een idee voor haar logo: Een schets die als basis dient voor het boetseren van een mond. Dit idee hebben we vervolgens opgepakt en gevormd tot het uiteindelijke logo.

Het beeldmerk toont het proces van schets tot eindresultaat, zoals in de literatuur beschreven staat. Het logo is uitgevoerd in een natuurlijke tint. Dit past bij Carien en staat dichtbij de natuurlijk producten (klei) waar zij mee werkt.

images/portfolio/carienvandongen/carienvandongen-logo-ontwerp.png

Directe toegang na betaling

Online cursussen verkopen

In de website die we ontwikkeld hebben ligt de focus op het verkopen van de cursussen. We hebben een systeem opgezet waarmee mensen eenvoudig online kunnen abonnementen kunnen afsluiten op één van de cursussen.

Klant kunnen betalen met iDEAL, Bancontact (België) en per bankoverschrijving. Deze betaalmethoden zijn via het betaalplatform Mollie naadloos geïntegreerd in de website. Zodra de betaling is voldaan heeft de cursist direct 6 maanden toegang tot de aangekochte cursus. Alles bij elkaar zorgt dat voor een mooie en effectieve e-commerce oplossing op maat.

images/portfolio/carienvandongen/carienvandongen-ipad-cursus.png

Veel videomateriaal

Integratie met video-platform Vimeo

Om de cursusvideo's te integreren in de website maken we gebruik van het video-platform Vimeo. Door de intergratie met de website kunnen de cursisten de cursus direct vanaf de website volgen.

En dat is handig, want op de website staan nog meer handige tips en uitleg bij de video's. Waar een video soms te snel gaat, geeft Carien duidelijk geschreven uitleg en voorbeelden met foto's. Dat alles is door haar zelf te plaatsen en aan te passen met het Joomla CMS.

images/portfolio/carienvandongen/carienvandongen-screen.png

Het resultaat mag er zijn

Wat maakt dit project goed?

  • Uniek logo op maat
  • De website is voorzien van Joomla
  • Eenvoudig design met de focus op verkoop van cursussen
  • De website is volledig responsive

Bekijk de website

images/portfolio/carienvandongen/carienvandongen-membership.png
"Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Niels. Hij heeft nu inmiddels mijn 2e website gebouwd. We hadden vooraf goed overleg en maakte een planning wanneer de website zou worden opgeleverd. Ik had zelf de neiging om alle kanten op te schieten omdat er veel op je af komt en je goed moet bedenken welke informatie, op welke manier moet worden getoond. Niels heeft me in alle rust door dit proces geloodst. Ik ben zeer tevreden met het resultaat."

Carien van Dongen

Niels helpt je verder.

Niels heeft meer dan 15 jaar webdesign ervaring en helpt je graag met al je vragen over jouw website. Zullen we samen jouw project aanpakken?

Stuur Niels een bericht

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?
logo referentie-100voetbal
logo referentie-johnvanpas
logo referentie-reallyit
logo referentie-robvanderplas
logo referentie-sanidirect
logo referentie-spuijbroek
logo referentie-vanderhoeven
logo referentie-vanderstraten