Inspiratie

Kunst je Huis

Kunst je Huis heeft een unieke kunstcollectie met werk van bekende en minder bekende kunstenaars. Je kunt voor een vast bedrag per maand een schilderij huren en onbeperkt wisselen tussen schilderijen uit de collectie. Wij hebben o.a. de online collectie ontwikkeld.

Laat je inspireren

Een nieuw concept

Logo, huisstijl en website

Carien en Sybe van Kunst je Huis benaderde NVS in 2017 met de wens om hun recent overgenomen bedrijf te voorzien van een nieuwe, unieke uitstraling. Het bedrijfsplan was simpel: Objecten uit hun kunstcollectie uitlenen tegen een maandelijks vaste huurprijs, zodat kunst voor iedereen toegankelijk wordt. En dat moest allemaal online gaan gebeuren via hun eigen website.

Wij waren direct enthousiast bij het horen van deze ambitieuze plannen. Na samen met de klant een zorgvuldig plan uitgestippeld te hebben, zijn we aan de slag gegaan met de identiteit van Kunst je Huis.

images/portfolio/kunstjehuis/kunstjehuis-website-overzicht.png

Herkenbaar en uniek

Huisstijldragers in alle vormen

Het beeldmerk is een abstracte weergave van de woorden van 'kunst' en 'huis'. Als je goed kijkt, dan zie je een huis terug in het logo. Op artistieke wijze is het onderschrift toegevoegd, wat het geheel tot een solide en herkenbaar logo maakt.

Naast het ontwerp van het logo en de huisstijl voerden we dit door in een breed scala aan huisstijldragers. Denk aan:

  • Ontwerp voor de website
  • Gevelbelettering
  • Reclamematerialen
  • Social media graphics

Voor het leveren van drukwerk maken we gebruik van onze gespecialiseerde lokale partners.

images/portfolio/kunstjehuis/kunstjehuis-drukwerk.png

De hele collectie online

De website als online catalogus

De website is hét uithangbord voor Kunst je Huis. Via dit platform kunnen bezoekers de collectie bekijken. Als bezoeker kun je filteren op o.a. technieken, afmetingen en natuurlijk de kunstenaars in de collectie.

Het is ook mogelijk om je eigen wensenlijst met objecten samen te stellen en hier vervolgens een bezichting voor aan te vragen. Na het samenstellen van je selectie is het ook mogelijk om direct een proefplaatsing aan te vragen. Hiervoor hebben we een maatwerk catalogus functie ontwikkeld.

images/portfolio/kunstjehuis/kunstejehuis-online-catalogus.png

Alles in eigen hand

Website in eigen beheer

Carien en Sybe hebben de catalogus op hun website volledig in eigen beheer. Alle nieuwe werken worden handmatig ingevoerd in de catalogus. Er kunnen afbeeldingen worden toegevoegd en er zijn een aantal specificaties beschikbaar die per werk kunnen worden ingevuld. Deze specificaties gebruiken we ook voor de filterfunctie in de catalogus.

De collectie omvat ruim 160 producten. Bij het bouwen van de website hebben we daarom een handige importfunctie ontwikkeld. Hiermee konden we met één simpele handeling een Excel bestand met de volledige collectie plaatsen. Op dezelfde wijze kunnen we ook in één handeling alle prijzen aanpassen.

images/portfolio/kunstjehuis/kunstjehuis-cms-beheer-website.png

HET RESULTAAT MAG ER ZIJN

Wat maakt dit project succesvol

  • Krachtig logo en huisstijl ontwerp
  • Breed scala aan huisstijldragers
  • Moderne responsive website
  • Complete online catalogus
  • Handige importfunctie voor batch wijzigingen

Bekijk de website

images/portfolio/kunstjehuis/kunstejehuis-website-catalogus.png

Niels helpt je verder.

Niels heeft meer dan 15 jaar webdesign ervaring en helpt je graag met al je vragen over jouw website. Zullen we samen jouw project aanpakken?

Stuur Niels een bericht

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?
logo referentie-100voetbal
logo referentie-johnvanpas
logo referentie-reallyit
logo referentie-robvanderplas
logo referentie-sanidirect
logo referentie-spuijbroek
logo referentie-vanderhoeven
logo referentie-vanderstraten